duminică, 1 martie 2015

Roman - Sfarsit





        SFÂRȘIT!



        În lumea asta sunt zeci de munți, în lumea asta e atâta frumusețe, în lumea asta fiecare suflet își găsește până la urmă umbra sufletului pereche. Doar iubirea coaptă în veacuri poate trece dincolo în gălbuia mare a uitării. Pământul acesta se deschide nu pentru a primi în țărână trupuri efemere ci pentru a primi în pace suflete împăcate. Sunt unii care cred că sufletele eliberate se ridică la cer, sunt unii care cred că eliberarea sufletului aduce o rătăcire cosmica, un neant infinit și confuz până la urmă. Eu cred că adevaratul loc al sufletelor împăcate e în pământul dătător de viață, în inima planetei care ne dăruiește tot ce avem nevoie pentru a exista. Eu cred ca așa cum materia s-a despărțit de gând, devenind doua părti distincte, Cosmosul și Dumnezeu, la fel Omul prim creat s-a despărțit în doua Sufletul, îmbrăcat în pieritorul trup, menit rătăcirii, creșterii, asemeni corpurilor cerești aflate de miliarde de ani în continua mișcare și Destinul, care asemeni lui Dumnezeu în Cosmos asigura buna împlinire a vieții.

În lumea asta sunt iubiri frumoase care nu se vor stinge niciodată prin moartea trupurilor, trăind mai departe la sânul pământului, încât Destinul renunță să le mai dea ceva de făcut, iubiri mai presus până și de minima materialitate a sufletului, iubiri care sunt mai curate decat eterul, iubiri veșnice.

În lumea asta trăiesc și eu...și am un suflet pereche, în lipsa lui mă voi stinge inutil, în lipsa lui sunt chiar mai muritor decât trupul supus degradării. Adevaratul aur nu e cel pe care îl prețuim noi atât de mult, nu-i cel care ne-a învățat valoarea materiei, nu e cel care ne-a învatat să afișăm un cost la tot, adevăratul aur e în inima Pământului, în pace, armonie și uitare, adevăratul aur leagă cele două suflete pentru eternitate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu